Πώς οι τσάντες Must Monochrome rPET προστατεύουν το περιβάλλον;

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

30 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια rPET μπορούν να κάνουν την διαφορά!

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τον πλανήτη μας είναι η ραγδαία αύξηση της πλαστικής ρύπανσης, μιας τεράστιας απειλής με αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον, τις θάλασσες, τον άνθρωπο και την κοινωνία. Πώς μπορούν όμως οι τσάντες Must Monochrome rPET από 30 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος από την πλαστική ρύπανση;

Σακίδια πλάτης Must Monochrome rPET

Καθώς οι ανησυχίες σχετικά με το πλαστικό αυξάνονται, η εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης είναι κρίσιμη για την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Ανάμεσα στις λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος θα σταθούμε στην δημιουργία ενός νέου υλικού τύπου rPET που προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια τύπου PET, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ύφασμα για την κατασκευή ενός σακιδίου πλάτης, κατάλληλο για αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας!

Πώς όμως μπορεί να συμβάλει το πλαστικό rPET στην προστασία του περιβάλλοντος; Τι είναι το πλαστικό τύπου PET από το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί μια οικολογική τσάντα; Πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα backpack Must Monochrome rPET;

Τσάντα πλάτης Must Monochrome rPET

Τι είναι το πλαστικό τύπου PET από το οποίο μπορούν να κατασκευαστούν οικολογικές τσάντες;

Σύμφωνα με την PlasticsEurope, το 39,9% της συνολικής ζήτησης πλαστικών στην Ευρώπη οφείλεται στον τομέα των συσκευασιών, όπου η χρήση PET είναι πολύ συχνή. Λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του, το PET ή αλλιώς πολυαιθυλένιο τερεφθαλικό είναι ισχυρό, ελαφρύ και διαφανές πλαστικό, το οποίο μπορεί να θερμανθεί, να λιώσει και να ψυχθεί σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Πλαστικά μπουκάλια νερού, αναψυκτικών, καθαρισμού και συσκευασίες τροφίμων είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα της χρήσης του πλαστικού τύπου PET.

Πώς κατασκευάζονται οι τσάντες Must Monochrome rPET;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω το υλικό rPET προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια PET. Αρχικά, τα μπουκάλια συλλέγονται, ταξινομούνται και κατόπιν πλένονται και κόβονται σε μικρά κομμάτια πλαστικού. Μετά από ειδική επεξεργασία, τα κομμάτια μετατρέπονται σε μικρές νιφάδες και μετέπειτα σε λεπτές ίνες. Τέλος, οι ίνες ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα επεξεργασμένο ανθεκτικό ύφασμα. Το νέο Must Monochrome rPET backpack είναι πλέον οικολογικό, ανθεκτικό, ελαφρύ και ιδανικό για το σχολείο, το πανεπιστήμιο αλλά και για κάθε στιγμή της ημέρας!

Και επειδή ένα βίντεο ισοδυναμεί με 10.000 λέξεις, παρακολούθησε πώς τα ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια δημιούργησαν το rPET σακίδιο Must Monochrome!

Το νέο σακίδιο Must Monochrome rPET από 30 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια είναι έτοιμο, αλλά πώς μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος;

Ανάμεσα στους βασικότερους λόγους η χρησιμοποίηση του πλαστικού rPET ως πρώτη ύλη για το σακίδιο συμβάλει αποφασιστικά:

  • Στην μείωση εξόρυξης φυσικών πόρων και ορυκτών καυσίμων.
  • Στην εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Στην ελάττωση ποσοτήτων πλαστικών που θα κατέληγαν στο φυσικό περιβάλλον.
  • Στην δημιουργία συλλογικής κουλτούρας που δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Χτίζουμε έναν Κόσμο με λιγότερα απορρίμματα και δίνουμε νέα ζωή στα πλαστικά μπουκάλια μας. Η φύση μας κάνει δώρο το νερό. Ας κάνουμε κι εμείς δώρο έναν καλύτερο κόσμο με λιγότερο πλαστικό! Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας. Ας το προστατέψουμε! 

Διάλεξε το οικολογικό backpack της σειράς Must Monochrome rPet που σου ταιριάζει και ακολούθησε μας στα social media στο Facebook, Instagram και στο κανάλι μας στο Youtube.

Κάνουμε όλοι μαζί την Κίνηση Must… για ένα βιώσιμο και καθαρό περιβάλλον!

facebook
twitter
googleplus