In  EinaiMust

Πως να Καθαρίσετε το BackPack σας (στο Χέρι)

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
1. Αδειάστε το BackPack.
Δεν θέλετε να βραχεί κάποιο από τα πολύτιμα αντικείμενα που μεταφέρετε μαζί σας όλη μέρα! Γυρίστε το μέσα έξω και χρησιμοποιήστε μια σκούπα για να καθαρίσετε το εσωτερικό και τις γωνίες της τσάντας όπου συγκεντρώνονται σκόνες και διάφορα σκουπιδάκια.
Μόλις το αδειάσετε και το καθαρίσετε εσωτερικά αφήστε όλες τις τσέπες ανοικτές. Καθαρίστε όσα αντικείμενα είχατε μέσα και αποθηκεύστε τα για να μην χαθούν!
2. Προετοιμάστε την Τσάντα σας για πλύσιμο!
Αφαιρέστε με τα χέρια σας υπολειπόμενα σκουπιδάκια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε ελαφρά το εξωτερικό της τσάντας σας. Αυτό παίρνει την επιφανειακή βρωμιά, και θα βοηθήσει να κρατήσει το νερό σας όσο πιο καθαρά γίνεται.
Αν το backpack σας έχει κάποιο σκληρό πλαίσιο που αφαιρείται ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι, αφαιρέστε τα με προσοχή και καθαρίστε τα ξεχωριστά.
Κόψτε κάποιες χαλαρές κλωστές.
3. Δείτε το ταμπελάκι του σακιδίου.
Αν υπάρχουν περιορισμοί για τον καθαρισμό ακολουθήστε τους για να εξασφαλίσετε ότι η τσάντα σας θα παραμείνει σε καλή κατάσταση!
Οι ετικέτες φροντίδας για τα BackPacks συνήθως έχουν πληροφορίες για το πλύσιμο και το στέγνωμα του σάκου, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.
Ορισμένες χημικές ουσίες και πρακτικές καθαρισμού μπορεί να βλάψουν το αγαπημένο σας BackPack (πχ την ικανότητά του να αντισταθεί νερό), οπότε είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις οδηγίες που έρχονται με την τσάντα.
Εάν το ύφασμα δεν έχει ετικέτα για τη φροντίδα και το πλύσιμο, δοκιμάστε μια μικρή περιοχή του υφάσματος για να δείτε πώς αντιδρά στα καθαριστικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Επιμείνετε στους Λεκέδες. Αλλά αποφύγετε την χλωρίνη. Κάποιοι λεκέδες επιμένουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα να τρίψετε τα κατάλοιπα του λεκέ (αφήστε τη θεραπεία καθίσει για έως και 30 λεπτά). Το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ θα βγει όταν πλένετε πραγματικά την τσάντα.
4. Γεμίστε ένα μεγάλο νεροχύτη ή μπανιέρα με χλιαρό νερό.
Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό σε μια λεκάνη ρούχων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να πλύνετε όλες τις τσέπες και τα τμήματα του BackPack.
Αποφύγετε το ζεστό νερό, επειδή το ζεστό νερό μπορεί να αλλοιώσει τα χρώματα.
Αν η ετικέτα του ρούχου σας δείχνει να μην βυθιστεί πλήρως το σακίδιο, δοκιμάστε να το καθαρίσετε με ένα βρεγμένο πανί.
5. Προσθέστε ένα απαλό απορρυπαντικό στο νερό.
Το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι ένα απαλό καθαριστικό που δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, αρώματα και χημικές ουσίες.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι δραστικές χημικές ουσίες θα μπορούσαν να βλάψουν το υλικό του υφάσματος του BackPack σας (Προσοχή: τα αρώματα και οι βαφές μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας.)
6. Τρίψτε το σακίδιο σας με μια μαλακή βούρτσα ή πανί.
Μπορείτε είτε να βυθίσετε πλήρως το BackPack σας στο νερό ή να χρησιμοποιήσετε το νερό για να βυθίσετε το πάνί ή την βούρτσα σας. Μια βούρτσα θα βοηθήσει να καθαριστούν περιοχές που είναι ιδιαίτερα βρώμικες.
Μια οδοντόβουρτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει δύσκολους λεκέδες από το σακίδιο, και να πάει σε δύσκολες περιοχές του BackPack.
Αν η τσάντα σας έχει σημείο από λεπτό υλικό, όπως πλέγμα, ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι αντί για βούρτσα για να αποφύγετε τη φθορά του υφάσματος.
7. Ξεπλύνετε το σακίδιο σας πολύ καλά.
Ξεπλύνετε προσεκτικά οποιαδήποτε υπολείμματα από σαπούνι ή απορρυπαντικό με χλιαρό νερό.
Στύψτε καλά την τσάντα σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να στεγνώσετε την τσάντα σας μια μεγάλη πετσέτα σώματος. Στρίψτε την τσάντα σας μέχρι να μοιάζει με ένα σωλήνα. Αυτό βοηθά με στην απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους του νερού.
Προσέξτε ειδικά τα φερμουάρ, ιμάντες και τα σημεία με αφρό κατά το στύψιμο ώστε να μην προκληθούν φθορές.
8. Στεγνώστε το σακίδιο σας.
Αφήστε την τσάντα να στεγνώσει φυσικά και όχι σε στεγνωτήριο.
Εάν είναι δυνατόν, αφήστε το σακίδιό σας να κρέμεται ανάποδα, με τις τσέπες ανοικτές, ενώ στεγνώνει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βγάλετε το σακίδιο έξω στον ήλιο. Αυτό θα βοηθήσει στην απολύμανση της τσάντας σας.
Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείται και πάλι το καθαρό σας πλέον σακίδιο, βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνό.
facebook
twitter